7.6.09

Vagabond

U basti sa pogledom na najmarkantniju zgradu naseg grada, osnovnu skolu “N. Tesla” (sa, kako kazu, 365 prozora i u obliku slova “z”, po posljednjoj Habzburskoj carici Ziti), smjestenoj s druge strane bordske ulice, prometnice kojom su nekada prolazili mnogi autobusi, cisterne, teretnjaci i limuzine... u kaficu zvanom “Vagabond”, imate priliku da se opustite caskajuci sa mnogim Dervencanima kojima je ovo nezaobilazno svratiste.

Jutro pocinje uz dnevne novine i laganu pricu, a Fadil je tu da vas doceka sa pravom kafom. Predhodnih godina, ovo je bilo i mjesto gdje ste mogli naci mnogobrojne foto-albume (tematski sredjene) sa starim fotkama Dervencana i slikama iz zivota naseg grada.

I prije nego sto se zaredaju mnogobrojni susreti sa Dervencanima koji su pristigli sa raznih strana svijeta, najljepse je poraniti i lagano otcejfiti prvu kafu, potom i drugu... kao sto to znaju Nuco i Smajo.

Najgore je kada dodje vrijeme za rucak, a drustvo se jos ne bi razislo...

Keskinovici i Samija u ugodnom dopodnevnom caskanju.

Tu su i Bodulovici (jos da nam je Kviska dovesti malo ovamo).

Dok komsija Muki evocira svoje uspomene...

Damir i Adi: krenuli iz Svedske i Francuske, nasli se u Vagabondu.

Ferid, lokalni kantautor sevdalinki.

Drustvo iz kantona Caparik uz hladno pivo (iz gajbe Coca-Cole).


Kad je atmosfera prava... i kolo se zaigra.

"Groznica julske veceri" - kad se mladja raja "zapali" (steta sto ce fajront).

Jedni ce otici, drugi ce doci... al' ostaju stari jarani (Mitko i Ceco).

1 komentar:

  1. Anonimno3/7/09 11:31

    ove slike stvarno bude stare uspomene na jedan divan grad koji je bio iostao naj naj grad samo nedostje stara raja koja je stvarno uzivala na derventskom korzu a danas nemogu svojoj djeci da objasnim ljepotu nekadasnjeg korza marija

    OdgovoriIzbriši