27.11.11

Derventski rukometni vremeplov - osamdesete


Sa ovih ovih nekoliko odabranih novinskih članaka i fotografija, kratko vas podsjećam i na rukomet u Derventi osadesetih godina.

Ova slika (iz albuma F.Pelesića) načinjena je u sportskog dvorani u Bos. Brodu gdje su derventski rukometaši, u nedostatku svoje dvorane, igrali utakmice kao domaćini. Igranje u susjednom gradu nije spriječavalo derventske ljubitelje sporta da se okupe u velikom broju bodreći svoje ljubimce koji su se u veoma jakoj konkurenciji drugoligaša nalazili u gornjem dijelu tabele (kao što to svjedoči i konačna tabela iz sezone 1981/82).





Slika sa jedne od prvenstvenih utakmica iz sportske dvorane u Derventi, te dva novinarska zapisa (iz 1986. i 1988. godine).




13.11.11

Derventski rukometni vremeplov - sedamdesete


Uz još poneku fotku i članak iz sportske štampe, malo prisjećanje na derventski rukomet sedamdesetih godina. Fotografije (iz albuma Fadila P.) su iz 1975. godine i vezane su za utakmicu drugoligaša Dervente i Mladosti (BL), odigrane pred prepunim gledalištem na rukometnom stadionu u našem gradu.





Komšijski derbi između Dervente i Premiuma privlačio je uvijek veliko interesovanje. Ovaj novinski članak je iz 1972. godine (Jedinstvena republička liga).


Gostovanje novopečenog drugoligaša Dervente u Splitu,1975. godina.


Dva derbija, pritiv Čelika i Dubrovnika, završena pobjedom Dervenćana, 1978. godina.