11.5.14

Rukomet u Derventi početkom sedamdesetih


Početkom sedamdesetih godina na Partizanovom igralištu u Derventi igrao se veoma kvalitetan rukomet, a derventski klub je bio među vodećim u Republičkoj ligi BiH. Rukomet postaje veoma popularan sport u našem gradu, a nedjeljne utakmice redovno su privlačile veliki broj ljubitelja sporta.

Kratko podsjećanje, kroz članke iz sportske štampe, na susret sa Partizanom iz Bos. Dubice (juni 1971. godine) i dva meča iz juna 1972. godine protiv Ljubije i košmijskog rivala iz Doboja.

 
U


Da rukomet postaje sve popularniji sport u gradu kraj Ukrine, svjedoče i brojne revijalne utakmice koje su odigrane početkom sedamdesetih, poput one sa banjalučkim Borcem (na naredne dvije slike) koji će uskoro postati i evropski šampion, Dervenćani su ugostili i prve osvajače zlatne medalje na olimpijskim igrama - reprezentaciju Jugoslavije, te domaće prvoligaške ekipe, a ponekad bi gostovali i strani timovi.Naredni izvještaji se odnose na sezonu 1974/75. godina, u kojoj je Derventa završlia na drugoj poziciji u jedinstvenoj Republičkoj ligi. Izdvajam dva članka sa gostovanja u Sarajevu i Čapljini:
Tih godina naglo raste interesovanje za rukometni sport u gradu, koji će nakon nekoliko neuspješnih pokušaja za ulazak u Drugu  ligu, sredinom sedamdesetih konačno dobiti saveznog ligaša.

Nema komentara:

Objavi komentar