8.8.10

Susret derventskih rukometaša 2010.

Šesto tradicionalno ljetnje okupljanje derventskih rukometaša u gradu na Ukrini održano je posljednje julske subote u sportskoj dvorani u Derventi. Bilo je predviđeno da se revijalna utakmica veterana RK Derventa održi na popularnom Partizanovom igralištu, ali je zbog loših vremenskih uslova ova sportska manifestacija odžana u dvorani.
Susretu se odazvao veliki broj rukometaša, nekima je to bilo i prvo rukometno druženje veterana, ali su već obećali da ni iduće godine neće propustiti ovo sportsko druženje.



Druženja su započela i prije ove utakmice, evocirana su brojna sjećanja i uspomene na ovaj lijepi sport, a posjetom mezarluka i groblja, kao i predhodnih godina, nisu zaboravljeni nekadašnji igrači i članovi uprave kluba koji više nisu među živim.


Slika sama govori kako izgleda prvi susret nekadašnjih klupskih drugova, nakon svih ovih godina.


Okupljanje ispred sportske dvorane: uz uvijek redovnog golmana Elezovića, stigao je i reprezentativac Memić kojem je ovo bilo prvo druženje sa veteranima kluba, a stigli su i nekadašnji prvotimci iz Bos. Broda Baranja i Grgić.


Vjerni navijači su zauzeli svoja mjesta na tribinama još puno prije početka utakmice.

Razrađuju taktiku prije utakmice: Hasičević, Pala i Jusufbegović - najstariji učesnici ove rukometne parade.


Nakon ove uspješne rukometne predstave, derventski rukometaši sa osmjesima i visoko podignutih ruku pozdravljaju svoje navijače, a koji, za uzvrat, koji nisu štedili svoje dlanove.

Druženje je nastavljeno i poslije utakmice u kafiću "Q" do kasno u noć, a priređena je bogata večera.


Bilo je tu i domaćih specijaliteta, jela sa roštilja, čorbanac...


Sutradan, uz jutarnju kafu, u društvu sa S.Mijatovićem i Pudićem dok prelistavamo moju knjigu Sjećanja na derventski rukomet.

Nema komentara:

Objavi komentar