16.8.15

Ljetnja druženja sa umjetnicima


Ovogodišnja ljetnja druženja sa umjetnicima počela su izložbom slika "Čuvari sjećanja" derventskog likovnog umjetnika i mog komšije Selvera Džonlagića. Većinu eksponata predstavljaju slike u tehnici ulje na platnu, najviše inspirisane motivima sa bosanskih stećaka, a jedan dio predstavljala su djela rađena na pleksiglasu. Izložbu je otvorio Selverov kolega, derventski slikar S. Bogdan.




U muzičkoj večeri u Centru za kulturu  nastupila je Sandra Klemm koja je predstavila svoj novi album "Nostalgija". Mnogobrojni posjetioci uživali su u izuzetno kvalitetnoj muzici koja predstavlja  spoj džeza, sevdalinki i nostalgije.




 Sa izložbe derventskog akademskog slikara Izeta Đuzela.


Centar za kulturu privukao je brojne ljubitelje pisane riječi na promociji  knjige „Sjene sna insana – Insanove sjene sna“ , koju su zajednički izdali  Sreto Stojaković Lužanski i Belma Omeragić – Latif.
Promocija ove knjige je bila i humanitarnog karaktera, jer je sav prihod od prodaje knige išao derventskom udruženju "Sunce".





Za kraj, veliko hvala Mirsadu Sikiju Haurdiću za veliki trud i ogroman posao što je napravio organizirajući sve ove kulturne manifestacije i nesebično se zalagao da nam ovo ljeto i sva ova druženja ostanu u lijepoj uspomeni. Posebne čestitke za humanitarne akcije čiji je bio inicijator.



Nema komentara:

Objavi komentar