14.8.24

Derventsko srce 2024.


U okviru kulturno-zabavne manifestacije "Derventsko srce" i ovog ljeta organizovano je niz kulturnih i umjetničkih manifestacija u našem gradu.


Na otvaranju manifestacije "Derventsko srce" u Narodnoj biblioteci je predstavljena izložba derventskih slikara. Dervenćani su imali priliku vidjeti radove likovnih umetnika: S. Bogdana, I. Đuzela, H. Fejzića, Z. Bećarevića, N. Hadžihasanovića, R. Lješića, A. i H. Pelesića, Ž. Roška, Fi. Simića, M. Suhaja, M. Šošića i D. Dankića.



Ljubitelji muzike su imali priliku da pristustvuju veoma lijepoj muzičkoj večeri sa gitaristkinjom Teom Stanković. 



U "Napretkovom" domu ljubiteljima knjige je predstavljen roman o ljubavi, ratu i spoznaji: "Krv, med i hmelj",  autora Hadisa Medenčevića.


Na platou ispred biblioteke posjetioci su uživali u večeri poezije sa članom Svjetske akademije za poeziju Majom Danilovićem.


Ovu poetsku večer su uljepšali i gosti: F. Pelesić, E. Bojkovac, Ž. Danilović Puco i T. Stanković.


Dobitnici su ovogodišnjih priznanja "Derventsko srce", koja se po petnaesti put dodjeljuju na svečanosti u okviru manifestacije IMIC-a "Zajedno" su: Evita Bojkovac, Željko Danilović – Puco, Mirko Filipović, Spasoje Kulaga, Violeta Kovačević, Zijo Lupić i Sejo Omanović, Miroslav Milojević i porodica Tarabar.


Nema komentara:

Objavi komentar