27.2.11

O rukometu sedamdesetih


Derventski drugoligaš 1975. godine - stoje: Tomčić (član uprave), Slijepčević, G.Kokić, T,Mijatović, Čečavac, Memić, Elezović, Vojnović (trener) - čuče: S.Mijatović, Dokić, Ž.Kokić, Pipić, Delić i Nakić (slika iz albuma Fadila P.).


Izvještaj sa jedne od Skupština rukometnog kluba iz vremena kada je klub tri sezone zaredom pokušavao da se domogne drugoligaškog ranga takmičenja. Interesantan podatak da je RK Derventa dobila dobila srebrnu plaketu za fer-plej, kao klub koji, tokom četiri godine zaredom, nije imao nijednog kažnjenog igrača.


Dervenćani su, početkom sedamdesetih godina, imali dosta poteškoća sa finansiranjem kvalitetnog sporta u gradu. Bilo je čak i prijedloga da se derventski klubovi ujedine u jedno sportsko društvo.
Ovih par članaka svjedoči o jednom, pomalo teškom periodu, kada su se tražila sredstva za normalno funkcionisanje rada klubova, kao i o nekim prijedlozima kako riješiti pitanje finansiranja derventskog sporta. Ipak, zahvaljujući razumjevanju ljudi u derventskoj privredi (ali i pozitivnoj ulozi štampe), došle su, kasnije, i one puno ljepše i uspješnije godine.





Nema komentara:

Objavi komentar