2.6.11

Derventski rukometni vremeplov (1973/74)


RK Derventa, s početka sedamdesetih – stoje : Pesah, Berbić, Glavaš, Mlinar, Sejdić, Husedžinović, Bahtijarević, Jusufbegović (trener) – čuče : Dodig, Jaganjac, Vojnović, Tica, Omanović, Bošković i Bandić (fotografija iz albuma Fadila P.).



Početkom sedamdesetih godina, Rukometni klub Derventa vrijedio je za jednu od najkvalitenijih ekipa u Jedinstvenoj Republičkoj ligi BiH. Više od pet godina trajala je borba derventskih rukometaša da se domognu saveznog ranga takmičenja. U odlučujućim utakmicama, najprije protiv Slovenj-Gradeca, potom: Zenice, Premiuma, Veleža… derventskim rukometašima je nedostajalo i sportske sreće da se domognu druge savezne  lige. Tek od sezone 1975/76, zahvaljujući reorganizaciji takmicenja, RK Derventa je izborila status drugoligaša.


Na kraju takmičarske sezone 1973/74, samo jedan mali poen dijelio je derventske rukometaše od prvog mjesta na tabeli. Jesenji dio prvenstva, Dervenćani su završili na čelu tabele, u konkurenciji veoma kvalitetnih ekipa, poput : Radničkog, Veleža, Slobode, Sarajeva, Dobojinexa…


8.11.1973. (X kolo) Zahvaljujem se rukometnom zaljubljeniku Dariju H. iz Prijedora na ovim prilozima iz sportske štampe.


15.11.1973. (XI kolo). 

Nema komentara:

Objavi komentar