19.2.12

Pred susret u Holandiji


Da se još podsjetimo da će ovogodišnji tradicionalni skup Dervenćana u Holandiji biti održan u subotu, 10. marta sa početkom od 16 sati u sali : CaféZaal D’r Sjtee Uul, Sloterstraat 86 – 6374 GS Landgraaf, Nederland.

Doček Dervenćana iz svih krajeva svijeta predviđen  je u ranim večernjim satima u petak, 9. marta, u sportskom centru “Ter Waerden”, Sportlaan 1, 6374 CM Landgraaf, gdje će se sutradan održati i malonogometni turnir.

Za dobro raspoloženje i pjesmu pobrinuće se  orkestar Seada Krunešića-Trumana i Rusmin Madeško.



Osim druženja i lijepe muzike, Dervenćanima biti ponuđen i veoma kvalitetan izbor tradicionalnih domaćih jela, a koje će spraviti vješti kuhari « Bosanske Sobe » iz Brunssuma. 

Na meniju će biti : janjeće pečenje, banjalučki ćevapi, sirnica, zeljanica, burek, begova čorba, bosanski lonac Kako doznaju dežurni muzeviri, cijene neće biti vašerske, za Dervenćane će vrijediti specijalni popust : sirnica i zeljanica po 2€, burek 2,50€, janjetina 15€, ćevapi 5 konvertibilnih eura itd.

Ma, nekse jede i pjeva: « burek, pita zeljanica, janjetina i lukmira ; izašla mu na nos duša ko u moju čaršiju dira »...


Draž ovogodišnjeg susreta biće i u predstavljanju prve derventske monodrame, autora Damira Porobića : « U ime naših roditelja i duha svetih 70-tih ». Moj imenjak se uveliko sprema za ovaj nastup, a otkriću vam (da on ne pročita) o čemu će biti riječi :
Šetnja u roditeljskim velikim cipelama od rođenja do odrastanja i to sve kroz naš grad...onako operisan od svega ..onako rocenrollski...zakopčani u kapute svih koje smo voljeli u svom gradu i koje još volimo bez obzira na generacijeSvaka generacija ima svoju monodramu koja se produžava od roditeljskih generacija.....i danas hodamo još uvijek u tim velikim roditeljskim cipelama...cipelama zajedništva 70-tih.....



Nema komentara:

Objavi komentar