4.9.16

Revija rukometaša 2016.


Malo koji grad se može pohvaliti da, već više od jedne decenije,  održava tradiciju okupljanja nekadašnjih majstora rukometne igre, kao što je to ljetnje druženje derventskih rukometaša. 
I ove godine, ovu tradicionalnu manifestaciju, svojim učešćem uveličali su i veterani brodskog rukometa. Ljubitelji rukometa u gradu na Ukrini se sjećaju da su nekada boje derventskog drugoligaša branili i rukometaši iz Bosanskog i Slavonskog Broda: Baranja, Grgić, Rubil, Mlinar, Pavičić, a jedno vrijeme derventski klub je trenirao i prof. Tomac. S druge strane, boje slavonskog kluba nekada su branili derventski rukometaši Pudić i Husedžinović. 
Na ovoj revijalnoj utakmici, na terenu u dervenstkoj sportskoj dvorani, zaigrali su mnogi derventski rukometaši, od najmlađeg Elezovića juniora do najstarijeg Dodiga. Svoje majstorije su pokazali igrači iz različitih genaracija, a vrijedi pomenuti njihovih imena: Bahtijarević, Haurdić, Mlinar, Mijatović, Memić, Elezović, Lupić, Pudić, Husedžinović, Dodig, Sotonica, Pala, Suljkić, Samardžić, Barišić, Tarabar, Popović, Mujanić,  Todorić, Alić... uz stručni tim koji su predvodili prof. Jusufbegović, Omanović, Hasičević i Pesah. Utakmicu su sudili Zubčević, Hamzić i Delić. 











Nema komentara:

Objavi komentar