19.12.10

Iz moje rukometne riznice (2)


Jedna od slika posuđenih iz albuma "čuvara derventskog blaga", F.Pelesića - Rukometni klub Derventa sredinom šezdesetih godina - stoje: E.Buzadžić, Z. Bekić, Z.Jusufbegović, E.Hadžović, E.Busuladžić, D.Andrić, D.Glavaš, D.Bodružić, M.Porobić, A.Arslanagić, D.Kovačević. Čuče: Z.Bjelkić, B.Vojnović, F.Porobić, H.Jusufbegović, Z.Halepović.


O vezanosti Arslanagića za svoj rodni grad i klub u kojem je ponikao najbolje svjedoči ovaj članak iz "S. Dalmacije" (14.06.1973.).


U junu mjesecu 1973. godine kreće i škola rukometa u Derventi, a derventske pionire trenirali su srednji bek J.Glavaš i pivotmen E.Bahtijarević. Tada sam i ja krenuo pomalo da jurim za rukometnom loptom (bile su to gumene lopte u bojama, a na njima je bio Kalimero). Imali smo plave i crvene dresove na kojima je pisalo: "Škola rukometa TOD Derventa", a glavni nastup nam je bio na poluvremenu utakmice.


Uz ovo, još dva novinska članka koja mi je poslao Dario H, rukometni zaljubljenih iz Prijedora, iz sezone 1976/77. u kojoj je RK Derventa zauzela 5. mjesto na kraju sezone u Drugoj saveznoj ligi, (SD 21.8.1976.).


24.10.1976.

Nema komentara:

Objavi komentar