5.12.10

Iz moje rukometne riznice


RK "Derventa" krajem sedamdesetih godina: Arslanagić (trener), Elezović, Jegić, Rubil, T. Mijatović, Delić, Bošković, Živanić, Ž. Kokić, Kajasa, Pipić, Husedžinović, Memić i Beganović (foto Fadil P.).


Uvijek derbi u susretima "Dervente" i "Mehanike". Veoma uspješna sezona derventskih rukometaša u drugoligaškoj konkurenciji kada su na kraju sezone dijelili treće mjesto sa Radničkim (17.5.1976. članak iz "S. Dalmacije"). Hvala Dariju na ovom lijepom prisjećanju.


Jedna od teških sezona za Derventske rukometaše čiji završetak dočekuju na pretposljednjem mjestu i selidbom u međurepubličku ligu. Dva boda su nedostajala da se Dervenćani spase od ispadanja, a možda je to baš bila ova propuštena pobjeda na domaćem terenu? (SN,12.12.1983.)


U sezoni 1980/81. posebno su bili interesanti derbiji "Dervente" i "Bosnamontaže". Obje ekipe su bile u gornjem dijelu tabele i reorganizacijom takmičenja izborile plasman da igraju naredne sezone u novoformiranoj Prvoj B saveznoj ligi.


Od sezone 1981/82. godina, RK "Derventa" se takmičila u Prvoj B saveznoj rukometnoj ligi. Nakon pet kola bilo je lijepo vidjeti "Derventu" na čelu tablice, a kraj sezone je dočekan na odličnoj petoj poziciji. (SN, 19.10.1981.)

Nema komentara:

Objavi komentar