17.3.10

Derventski rukomet osamdesetih godina

Nakon dvije sezone provedene u Međurepubličkoj rukometnoj ligi BiH - Vojvodina, Derventski rukometaši su u sezoni 1981/82. izborili plasman u Prvu B saveznu rukometnu ligu - Zapad, čiji član ostaju sve do 1984. godine.


U sezoni 1980/81. godina, posebno interesantan duel bio je između ekipa Dervente i Bosnamontaže, koju je tada vodio Arslanagić. Obje ekipe su u narednoj sezoni izborile pravo takmičenja u Prvoj B ligi.




Na kraju sezone 1983/84., ekipe Borca, Dervente i Inlesa napuštaju takmičenje u Drugoj saveznoj ligi - Sjever (nekoliko predhodnih sezona, ova liga se zvala Prva B liga), a RK Derventa nastavlja da se takmiči u Međurepubličkoj ligi.


Nekoliko novinskih izvještaja sa utakmica RK Derventa:



U sastavu ekipi Dervente je bio i tadašnji trener Arslanagić, ali nije ulazio u igru.

Odlična posjeta derventskih navijača na utakmicama koje je, kao domaćin, RK Derventa igrala u Bos. Brodu (zbog nedostatka dvorane). Na ovoj utakmici za Rovinj je nastupao derventski golman Jegić.



Oproštajna utakmica derventskih rukometaša koji nisu uspjeli da se u Rijeci domognu pobjede i izbore opstanak u Drugoj saveznoj ligi.



RK Derventa, od 1989. godine, ponovo igra u Drugoj saveznoj ligi – sjever, koju su sačinjavale veoma kvalitetne ekipe iz BiH, Srbije i Vojvodine.

Nema komentara:

Objavi komentar