23.8.13

Derventsko srce 2013.


U nastavku manifestacije "Derventsko srce", organizovano je i veče poezije, muzičko veče i dodjela tradicionalnog priznanja "Derventsko srce". Vjerni muzički  pratilac svih kulturnih programa koje organizuje IMIC "Zajedno" bila je  Violeta - veliki muzičar sa još većim srcem za svoje Dervenćane.

 

Posebno lijep doživljaj je bilo veče poezije i promocija Senkine knjige "Kad jeca gitara".  Fadil, Danijela, Siki, Vera… potrudili su se da od promocije naprave lijep i nezaboravni kulturni događaj, a Senkina iskrena kazivanja i stihovi koje sa lakoćom interpretirala gotovo nikog nisu ostavili ravnodušnim, al’ zato se ni dlanovi nisu štedili.




Bilo je lijepo uživati u lijepim i nezaboravnim melodijama koje su u sali Centra za kulturu interpretirali: Amira, Violeta, Alen, Nemanja, Marija, Edi, Đurđa i Mirko. Ipak, "Balada o Derventi", u Amirinoj interpretaciji, bila je  pjesma koja je izazvala najviše osjećanja među Dervenćanima.





I ove godine, IMIC "Zajedno" dodijelio je osmorici pojedinaca i kolektiva svoje tradicionalno priznanje "Derventsko srce".



Nema komentara:

Objavi komentar