11.8.13

Sportski susreti (1)


Zajednički nastup derventskih rukometaša i fudbalera u sportskoj dvorani u Derventi. Po deveti put okupili su se veterani RK Derventa i FK Tekstilac da odigraju utakmicu u kojoj  skor više niko nije brojao, već se uživalo u svakom pokušaju da se proda neka stara finta, istrči do kraja kontra, sa skromnim odrazom izblokira protivniči šut ili provuče neki pas poslije kojeg se mreža zatrese...



Na poznatom Partizanovom igralištu nikle su generacije derventskih sportaša - evo i "sedmorice veličanstvenih" sa ovogodišnjeg sportskog nadmetanja. Svi smo odrasli u tom "začaranom krugu" oko rukometnog igrališta, a danas smo rasuti na četiri strane svijeta (Izrael, Holandija, Australija, Belgija, Norveška, Austrija, Hrvatska).


Malo atmosfere ispred sportske dvorane. Ova revija veterana derventskog sporta bila je i povod srdačnim susretima Dervenćana koji su ovog vrelog jula navratili u grad na Ukrini.


Nema pravog uživanja na tribinama bez ovih "rekvizita".


I njihova je zasluga što je derventski klub početkom sedamdesetih godina prerastao u vodećeg republičkog ligaša:  Mojika, Zvonko i Stevo.


Malo mlađa generacija rukometaša predvođena reprezentativcem Memićem (Zubčevic, Barišić i Borožić).


Odrasli na Partizanovom igralištu: Hara, Dačo i Šepo.


Na zagrijavanju.


Braća Memić i derventske golmanske legende: Bandić i Elezović.


Krenulo je.... tu je i  želja da se pokaže da se neki potezi još nisu zaboravili, da se i uz odraz, ispod kojeg se jedva mogu novine podvući, može pronaći put do mreže, u odbrani se odmara kao što se nekad odmaralo na klupi i priprema za napad od kojih je, izgleda, svaki ko biva odlučujući, ali lijepo je kada pored ubrzanog i dubokog disanja čujete još i aplauze i dobacivanja sa tribina ...  

Nema komentara:

Objavi komentar