20.8.09

Vagabond: Groznica subotnje veceri

Sve pohvale momcima iz grupe "Unplugged Plug" koji su nam priredili nezaboravan koncert u kaficu "Vagabond". Radi se o dosta popularnom bendu koji je odrzao bezbroj svirki po skoro cijeloj BiH, ucestvovali su i u takmicenju za pjesmu "Evrovizije" (sesto mjesto), a poznati su i kao "home band" sarajevskog kluba "Sloga". Iskusni muzicari, medju kojima su i nasi Dervencani, poznati su i po tome sto su imali ili imaju angazmane i u drugim poznatim bendovima.


Izetova i Nucna generacija pamti sigurno one lijepe plesne veceri u basti starog hotela, u salama Doma kulture i Uciteljske skole, na igrankama u “Ukrini” (gdje su posebno bile popularne meksikanske pjesme)… ali, lijepo se, te tople julske veceri, plesalo i u "Vagabondu".


Drustvo iz Caparika ne propusta ovakve prilike za opustanje medju prijateljima i poznanicima koje nemamo priliku tako cesto vidjati.

Osmjesi kazu sve: Adi i Mario sa drustvom.


Dobro raspolozenje za svakim stolom.

Posebno je lijepo, kad nakon toliko vremena, ponovo vidite vama drage ljude.


Kad je guzva u basti, onda nije lose ni na trotoaru: pregled je bolji i lakse je popricati.

Ma, sto mjesec juli duze ne ostane u gradu na Ukrini...


Slusali smo mnoge poznate domace i strane hitove, a ovako je to bilo kada su se pjevale pjesme legendarnih "Indexa".

Sa nama je te veceri bio i Danijel. Nije bilo tako davno kada je svirao klavijature u Crvenoj jabuci. Sigurno da mnogima nije poznato da je i Danijelov otac, Viktor (Miro), poznati hirurg, bio pocetkom sezdesetih pravi majstor za klavijaturama.

Koji dan ranije, jedan od clanova ovog benda, Alen Lemesevic, zabavljao nas je svirajuci gitaru i pjevajuci stare dobre pjesme. Tada smo i prvi puta culi "live" izvedbu njegove nove pjesme "Grad", posvecene Derventi.


... a srce lupa nema druga
kao dijete kad se kupa
trazi dah, pa udahne
meni nije dosta
da samo predjem preko savskog mosta
malo, malo je...

Nema komentara:

Objavi komentar