27.4.09

Ambasadori derventskog rukometa

Trajace sjecanja na slavni derventski rukomet dok god ima njegovih ambasadora po cijelom svijetu. Na srecu, ima jos dosta bivsih derventskih rukometasa koji su ostali u rukometnim vodama, a sa njima i realna nada da se jos dugo pamte ona nezaboravna vremena derventskog rukometa. Uz ovih par slika, podsjecanje na nekoliko ambasadora derventskog rukometa koji su i danas aktivni u ovom sportu.

Kapiten RK Dervente Zijad Lupic karijeru je nastavio u Njemackoj. Jedna slika iz vremena kada je branio boje ekipe TV Holz.

Haris Elezovic je, poput svog nekadasnjeg kapitena, izabrao Njemacku gdje je nastavio da odusevljava publiku svojim bravuroznim odbranama. Na slici : Hara sa ekipom TG Landshut.

Zivko Kokic je alfa i omega rukometnog kluba u svedskom Örebru.


Edin Delic je po okoncanju aktivnog igranja, nastavio karijeru kao trener. Nakon sto je bio visestruki prvak sa zenskom ekipom F.Visé, trenirao je i muske belgijske prvoligaske ekipe. Ove sezone je preuzeo drugoligasa KTSV Eupen koji cvrsto drzi prvo mjesto.


Reprezentativca Muhameda Memica sportski put je odveo u Barcelonu.


Legenda Abas Arslanagic (sada trener u Kataru) sa kcerkom Maidom, jednom od najboljih hrvatskih rukometasica.
Josip Glavas, najzasluzniji sto je nekadasnja Sloga iz Doboja postala velika ekipa, uspio je i da sa Izvidzacem iz Ljubuskog napravi veoma uspjesne rezultate.

Ekrem Jaganjac, nakon reprezentacije Katara, sada trenira ekipu iz Dohe (Katar).

Zoran Dokic uspjesno je vodio mnoge BiH prvoligase (Bosna, Borac, Zrinjski, Katarina).

Samir Andelija je bio trener u RK Bosna Sarajevo (osvojena sampionska titula), a potom je preuzeo novog sarajevskog prvoligasa Olimpika.

Evo malo i mene, kao saveznog rukometnog sudije u Belgiji.

Nema komentara:

Objavi komentar